Voisiko kunnalliset palvelut suorittaa ilman rekisteröitymistä

Sote ilman rekisteröintiä

Olet varmasti jossakin kohtaa elämäsi aikana joutunut ottamaan osaa kunnan tarjoamiin palveluihin. Yksi seikka, joka aiheutti ongelmia etenkin aikaisemmin oli paperilla suoritettava rekisteröinti.

Yhdelle paperille saattoi joutua täyttämään useita kohtia. Nämä kysymykset olivat vieläpä lähes aina samoja. Mikä on osoitteesi, mikä on numerosi ja niin edelleen.

Eikö olisikin erittäin kätevää, jos kaikkiin palveluihin pystyisi kirjautumaan ja osallistumaan ilman rekisteröitymistä. Esimerkiksi Kasinot-ilman-rekisteroitymista.com on kertonut lukijoilleen sen, että parhaimmillaan kirjautuminen sisään sivustoille ilman tietojen antoa voidaan tehdä alle minuutissa.

Se on siis huomattavasti nopeampi tapa, kuin perinteisten papereiden täyttäminen eri virastoissa. Kun myös otetaan huomioon se, että kaikki eri asiat joita sinula kysytään ovat lähes aina samoja, voisi jokaisella henkilöllä olla oma kunnallinen tili.

Miten kunnallinen tili sitten toimisi

Kunnallinen tili voisi toimia aivan kuten mikä tahansa muukin tili. Asiakas voisi kirjautua tililleen ja päivittää sieltä itse nopeasti ja vaivattomasti tietonsa.

Tietoja voisi päivittää aina itse. Tämä varmistaisi sen, että ne pysyvät ajan tasalla. Jos kirjautuminen palveluun olisi vieläpä tehtävissä alle minuutissa jaksaisi jokainen varmasti sen tehdä. Ehkäpä tämä uudistus voitaisiin viedä läpi sote-uudistuksen kanssa.

Tämän jälkeen eri palveluiden käyttäjät voisivat esimerkiksi virastoissa näyttää omaa uniikkia koodiaan. Uniikin koodin avulla niiden lukija pystyisi nopeasti noutamaan asiakkaan tiedot. Jos käyntejä tulee useita kertoja viikossa esimerkiksi kroonisista kivuista kärsiville saattaisi tämä vähentää esimerkiksi sairaalassa vietettyä aikaa usealla tunnilla viikkoa kohden.

Myös äänestäminen voitaisiin hoitaa kunnallisen tilin avulla. Kun äänestäjä saa sinne viestin paikasta ja ajasta jolloin hänen tulisi saapua paikalle äänestämään, olisivat paikalliset äänestykset varmasti paljon suositumpia. Juuri nyt osa niistä on erittäin helppo unohtaa, sillä tieto äänestyksestä saattaa tulla jopa kuukausia ennen itse virallista päivää.

Kuntien edut tilin taakse 

Yksi loistava etu joka voitaisiin vielä lisätä näille tileille olisivat kuntien jakamat edut. Nykyään kunnan palveluihin tarvitsee aina eri kortin. Esimerkiksi uimahalliin tai salille on aina oma avain.

Myös lounassetelien sekä alennuksien käyttö saattaa olla ärsyttävää. Jos kaikki nämä asiat olisivat nopeasti ja vaivattomasti saatavilla esimerkiksi puhelimessa olisi niiden käyttö huomattavasti helpompaa kuin nykyisin.